Late Night Thinking

Det är alltid samma sak, varje gång jag inte kan sova på nätterna. Speciellt de nätter när man faktiskt ska upp tidigt dagen efter (För min del 5,5 tim kvar) så ligger jag och tänker. Jag tittade precis klart på de sista avsnitten av Sex and the city och insåg att det är nog inte så många som man tror som verkligen har sånna vänner som de är... skulle göra mycket för att ha det så. På ett sätt är det redan så, vi är fyra stycken tjejer. Vi är alla väldigt olika men det finns någonting som gör att vi ändå passar ihop. Tyvärr ses vi inte lika ofta längre, vilket jag saknar väldigt mycket för det känns som att vi glider ifrån varandra. Men på ett sätt kommer vi varandra närmare, jag vet att även om jag inte träffar de så kan jag prata med de. Det är en sorts "säkerhetslina". 

Jag lovar er vid det här laget har jag blivit expert på att tänka,på att älta (om det nu stavas så) känslor/tankar/händelser. Det komiska är att en så länge är jag bara 16 år, vad vet jag om någonting egentligen? Om man verkligen tänker efter. Jag har ingen erfarenhet alls vad gäller någonting nästan om man jämför med en 30 åring. Ändå känns det som att man varit med om allt redan, att allt är på största allvar när det egentligen bara är på "låtsas". Vi (och då menar jag "ungdomar" folk i min ålder) är fortfarande barn, även om vi själva kanske inte vill inse det. Så varför har vi börjat tro att allt är på liv och död, vi har fortfarande rätten at "leka" oss genom närmaste åren.

Sov Gott
Erika 

Se det från den ljusa sidan.

Jag har undvikit att skriva inlägg från den har datorn de senaste dagarna, vet egentligen inte riktigt varför men. Det känns inte som samma sak, men nu gav jag vika och skrev istället. De senaste tre dagarna har jag spenderat i soffan och sängen framför "Friends" och "sex and the city" boxarna. Jag kan inte riktigt erkänna att jag är speciellt förtjust i att ligga hemma sjuk men alla blir väl sjuka någon gång.  Tyvärr känns det som man är inne i sin egen lilla värld, man hänger inte alls med vad som händer "i världen utanför". 

Men jag måste erkänna att det är inte helt fel att vakna vid elva tiden, gå upp ta en dusch äta frukost sedan tända massa ljus och lägga sig i sängen igen och kolla på Sex and the city hela dan. Nu är klockan tre och jag har kollat sedan halv 12 idag. Men snart är det dags att ta sig upp, sätta på sig mjukisar och åka iväg med Emma och coacha småflickorna. Så får vi se hur det går idag.

Nu ska jag ta mig tillbaka till sex and the city. Hinner med några avsnitt till.
Ha det underbart allihopa
Erika <3

Schnöö

Så var helgen här igen då, inte helt fel tycker många och jag håller med de helt och hållet. Har fullt upp denna helg precis som många andra och jag ser fram emot det, skönt att veta ungefär vad man ska göra. Speciellt om det är något roligt som det i mitt fall är, haha.

Men nog om helgen och istället till dagen, alltså denna dag. Idag var en sån där skön dag i skolan tre lektioner och slutade vid 11.30. Åkte hem till Linn ett tag efter skolan och tog det lugnt innan vi tog oss vidare till gymmet i Vällingby. Eftersom det var fredag och vi hade gått om tid bestämde vi oss för att köra lite extra länge, så det kändes riktigt bra när vi gick därifrån. Och till våran glädje snöade det när vi kom ut! Men kan tänka mig att ungefär allt är borta nu.

Vid 7 tiden kom Emma och Isabelle förbi, bio var tänkte men ändrade planer och det slutade med att vi hade tagit oss till spånga för att hyra filmer. "Stomp the yard" och "Bug" blev de vi fick med oss hem och måste säga att den förstnämnda var helt ärligt en av de bästa filmer jag sätt. Mycket bättre än"You got served" (ursäkta stavningen om den är helt fel, haha). Under andra filmen hade dagen tagigt ut sin rätt och jag somnade på golvet haha. Men skönt var det och jag känner nu att jag borde gå och lägga mig om jag ska orka upp imorron. 

Ha det underbart allihopa
Erika <3

Next to friday

Som sagt, imorgon är det fredag igen. Vilket betyder helg (för alla er som inte riktigt är sådär high på veckodagarna och dess ordning) haha.  Nej men tänkte få iväg ett blogginlägg innan jag drar mig tillbaka till pluggandets värld och sjunker mig ner i fakta om narkotika, alkohol och prostitiotion. Snart är ännu en vecka med två prov över och bara nästa vecka återstår sen är nog de flesta proven över för ett tag i alla fall. Har haft två prov varje vecka sedan veckan innan höstlovet. Känns som att jag skulle tycka det skulle vara lite skönt att slippa ifrån det nu.

Händer det något spännande för eran del i helgen då?
Själv har jag inte så mycket planer, lär nog bli en lugn helg då jag har match både lördagen och söndagen. Klockan 14.00 i tibblehallen i täby för er som inte har så mycket för er, haha. Tror jag satsar på en filmhelg nu, ska hitta nån att hyra ett par filmer med och sedan bara ta det lugnt och titta på de eller kanske till och med bio om det finns någon rolig att gå med. Frivillig? ; )

Annars är det nog ganska lugnt, måste spara ihop lite pengar till Londonresan med mamma den 14-16 December. Det ska inte bli helt fel kan jag säga er, utan ser fram emot det jätte mkt faktiskt, ni som varit snälla kanske till och med kan se fram emot någon present om ni ber riktigt snällt.

Juste som avslutning har jag faktiskt en liten bild...
image196
Titta, eftersom ni klagade så på att jag aldrig hade haft en chokladkalender införskaddade jag mig en för 10 kr i spånga! Så nu jävlar ska det bli det första året med chokladkalender!
Ha det underbart allihopa
Erika <3

Lavendel lila = kväjningar!

Det känns så bra en dog som denna! När man fått en lagom mysig och skön start på dagen, med lite sovmorgon inräknat. Efter det åkte jag ner mot Spånga för att ha mitt första utvecklingssamtal i Spånga Gymnasium. Det precis som alla andra utvecklningssamtal man haft genom åren gick bra, men jag som många andra är inget speciellt "fan" av utvecklingssamtal. Nej Usch, usch de skulle jag verkligen klara mig utan, men bra till något är de säkert. Nog om det, ett tag senare mötte jag Isabelle och Jasmine i spånga, hann till och med stöta ihop med Robert två gånger innan vi kom iväg till Odenplan. Där blev det en snabb lunch på Burger King och sedan ett besök hos naprapaten, vilket inte var helt fel.  Men man blir lite lagom seg efter varje besök hos naprapaten så jag kännde mig inte riktigt på topp när vi började titta runt lite i affärer och sedan begav oss till Drottninggatan för att ta en fika.

Hittade ett mysigt fik där vi satt en stund innan vi tog t-banan tillbaka mot Vällingby, mamma mötte upp mig vid busshållsplatsen och tillsammans åkte vi till Outlet i Barkarby för att köpa ett par nya jeans till mig. Eftersom att jag hade kännt mig lite hängig hela eftermiddagen med huvudvärk och illamående så bestämde jag mig för att stanna hemma från träningen och plugga lite engelska istället.

Nu känner jag mig välförberädd till provet (en skön känsla) och ska därför ta hand om mig själv lite tänkte jag, samtidigt som jag, precis som alla andra, tittar på Sverige - Lettland på tv.

Men allt som allt har det varit en riktigt skön dag idag, har fått mycket gjort!

Ha en bra kväll och dag allihopa
Erika <3 

Då och Nu

Alltid samma sköna känsla när man ska sätta sig och plugga, (eller inte). Men nu har jag i alla fall läst hälften av samhällshäftet, fortsätter nog med resten senare. Känner mig lite sådär lagom konstig i huvudet just nu... på något sätt blev det så att jag andades in nån spray i bildsalen som användes för att "få färgen att fastna på papprena". Så jag skyller på det bara för att jag inte läst klart hela häftet ännu, haha.

image195
Vet ni vad jag kom på, på vägen hem idag?
Hur mycket man har förändrats genom åren. När jag var liten lekte jag med alla barnen här på gatan, nu när man möter någon ute hälsar min inte ens. Okej självklart hälsar jag på Emma, Erik ,Christian och Angelica men inga andra. De har jag inte ens kontakt med längre och när vi var små var vi jätte bra kompisar, lekte nästan varje dag. Då spelade ålderskillnad och "stil" ingen roll, men nu ja nu passar man inte ihop längre.  Man märker skillnad i skolan också, från 6års till 9.an var jag ingen sån som pratade speciellt mycket, jag höll mig till mina 1 eller 2 kanske 3 eller 4 tjejkompisar men det var det. Nu pratar jag med alla i klassen, sen finns det självklart vissa man är mer med, men i det stora hela. Förut var jag blyg och tystlåten nu kallar till och med vissa mig för översocial... Det har inte ens gått lång tid sedan 9.an men ändå är det så pass stor skillnad. Är inte det lite konstigt?

Ha det underbart allihopa
Erika <3

Missförstå mig rätt

Jag har just spenderat lite mer än en timme med att titta på sex and the city, inte helt fel. Men en söndag morgon är inte riktigt att vakna 10.00 det man vill göra. Men i alla fall så lyckades jag ta mig ut i köket nu vid halv 12 tiden för att göra frukost och då kom jag på mig själv att tänka i blogginlägg. Låt mig förklara lite, om jag tillexempel står och tänker på någonting vi tar ett exempel kanske tv-serier. Vi säger att jag står och tänker på någonting de sagt eller så, så kommer helt plötsligt en tanke upp "det är skulle vara en perfekt rubrik till dagens inlägg, och då måste ju inlägget handla om den där tv-serien där de sa det.....". Lite liknande sådär är det. Hoppas ni förstår.

Idag bytte jag ut tv-serie mot familjer. Alla har nog någongång suckat över sina föräldrar, för att de lägger sig i för mycket, att man inte för göra som man vill eller att man måste stanna hemma och äta middag istället för att gå ut och göra det med sina vänner. Jag kan säga att jag är precis likadan, men undra egentligen hur många som skulle göra vad som helst för att ha det förhållandet till sina föräldrar. Att de har föräldrar som verkligen bryr sig om en och tar hand om en. Det är nog många gånger (allt för många gånger) man inte tänker på det. Jag är glad att jag har en pappa som kramar mig när jag kommer ut i köket på morgonen och verkligen försöker få mig att skratta, (det är ju inte hans fel att skämten inte direkt är roliga, hahaha). Och jag är glad att jag har en mamma som hela tiden frågar hur det är och inte tål att se mig ledsen, som gör nästan allt för att jag ska vara glad. 

Tyvärr tror jag att jag har fått tillvana att inte riktigt visa de min uppskattning på det de gör. Men jag ska verkligen försöka att börja göra det med för det tror jag att de skulle uppskatta...

Ha det underbart allihopa
Erika <3

Summer lovin

Det går inge bra för mig när jag ska blogga! Har redan lyckats få ett helt blogginlägg att försvinna så jag tänkte ta och göra ett sista försök innan jag ger upp för dagen... så får väl se hur det går.

Det har varit en konstig dag idag hittills, skolan har varit skön men de två lektioner vi haft har ändå varit tråkiga. Men dagen flöt på och jag och Linn tog oss till gymmet i vällingby direkt efter skolan. Där var allt "frid och fröjd", sedan kom Lukas, Pontus och Persson förbi.
Självklart ska det allitd hända något, och så även denna gång. Idag var det Pontus tur och det slutade med att vi satt i väntrummet på vårdcentralen och väntade på att hans jack i anisktet skulle plåstras ihop igen. Men det slutade i alla fall bra tillslut =). Det är som en saga, börjar lite lamt... under dagensgång trappas dramat upp och sedan händer det något. Men det slutar alltid lyckligt. Ungefär så har min dag varit för att sammanfatta det hela.

(en ganska bra beskrivning faktiskt! Lite nöjd, haha).

Inne i mina egna tankar

"När du applicerar det dra det mot södra bronx... men de som bor i bronx då? Eller de som bor nedanför bronx hur ska de göra? Det måste helt enkelt vara så att Södra bronx ligger längst ner i USA och de som bor där får väl tänka sig att der gör mot bronx udde eller någonting."

Ungefär 0% av det jag just sa stämme geografiskt sett. Haha, men det är ungefär sådär det låter på morgonen när det är helt tyst i huset och jag står och sminkar mig. Alla eller många har väl säkert hört ryktet/faktan att när du applicerar flytande foundation ska du applicera det så att du "drar" "svampen"  eller vad du nu vill kalla det nedåt i ansiktet. Vet inte varför man nu ska göra detta, men det ska tydligen hänga ihop med att hyn inte ser så sminkad ut.

Tror aldrig jag tänker så mycket som jag gör när jag står och sminkar mig en morgon då alla andra i familjer sover. Det är den enda gången det är helt tyst i vårat hus och då man är för trött för att orka sätta igång varken tv eller radion. Så allt som finns kvar att göra då är att tänka. Sen kan jag inte anklaga mig själv för att det är de absolut viktigaste sakerna jag tänker på, haha. Eller att de är speciellt logiska, men mycket det tänker jag iaf....

Ha en bra da allihopa
Erika <3 

The only form of love i could get from him...

Kom precis hem, har coachat småflickorna. Så nu var det dags att ta tag i det hela och börja blogga lite mer ordentligt igen! När allt fler personer börjar klaga på att det blir för sällan då är det dags att göra något åt det. Så nu ger jag er ett halv hjärtat löfte att försöka blogga åtminstonde tre gånger i veckan.

Nu är det bara imorgon kvar sedan är det helg igen, eller lättare sagt skulle man kunna räkna även imorgon som helg. Eftersom vi bara har matte på morgonen och sedan tre timmars hålltimme tills datorkunskapslektionen börjar. Efter det är det helg! Och jag ska nog bara ta det lugnt har jag tänkt. Träffa lite kompisar, kolla på filmer och lite sådär. Kanske även har någon match om jag har tur =)
 Appropå match så hade vi faktiskt match i Damer div 4 i söndags. Vilket var väldigt kul faktiskt, även om vi förlorade (ska inte säga med hur mycket) så var det väldigt roligt. Måste säga att man känner sig väldigt liten när man spelar mot de som är åtminstonde 19-20+ haha.

Men nog pratat om basket... något annat ni vill höra om?

Om inga förslag önskas så slutar jag väl där, annars får ni säga till haha, ha det underbart allihopa!
Erika <3

Bättre än ingenting

Började faktiskt på ett inlägg tidigare idag men efter att ha klantat till det försvann hela och då hade jag helt enkelt bara inte orken att börja om igen. Så jag gör ett nytt försök nu =)

För en gångs skull känns det som att jag har hyfsad koll på läxorna och att jag faktiskt har gjort det ja borde ha gjort hittills. Har gjort klart idrottsuppgiften som inte behövde va klar förens på fredag, jag har gått igenom svenska boken så jag fattar hyfsat vad den hadlar och jag har tagit hem mina företageskonomi böcker så att jag bara kan börja direkt imorron efter skolan.
Har till och med hunnit gymma en gång denna vecka redan, tvättat massa kläder, träffat Isabelle och fikat med henne några timmar (vilket var riktigt, riktigt skönt) och sedan bara tagit det lite lugnt också. Så jag är ganska nöjd med denna vecka och har bestämt mig för att från och med nu ska jag lägga ner mer tid på mina läxor och verkligen försöka göra de ordentligt så jag är nöjd med resultaten.

(sen får vi väl se hur det går, men ska försöka)

image188
Annars känns allt ganska precis som förut, lite små kaosat och inte riktigt rätt ut allting ännu men jag försöker och snart ska nog även det vara fixat hoppas jag. Känns bara lite som att folk tror att jag ska ha tid att träffa de hela tiden och jag har lite svårt att säga nej så får det inte riktigt att gå ihop. Allitd någon som blir i kläm och blir irriterad på mig.

Men nu ska jag ta mig till min säng och gå och lägga mig. Blev inte många timmars sömn inatt (närmare bestämt 5 tim) så jag känner att jag har förtjänat att sova lite nu.
Men ni får ha det så underbart allihopa så ska jag försöka skriva så snart som möjligt igen!

Erika <3

Long time ago

Nu var det verkligen länge sedan!
Fråga mig inte varför, men det har bara inte blivit av. Inte suttit ensam en längre tid framför datorn på ett tag nu, alltid har det varit med någon. Så nu ska jag passa på, nu när jag är helt själv och verkligen orkar. Snart har hela lovet gått och det är tillbaka till skolan igen, men än är det några dagar kvar!

Det har säkert hänt massor men jag orkar verkligen inte gå in på detaljer och det är inget som ni faktiskt behöver veta =P
image184

Jag har funderat lite på om jag kanske borde plugga nu på lovet men det känns inte riktigt lockande eller nödvändigt. Så fortsätter nog slutet av lovet som jag gjort hittills, läser klart min bok sen är det bra. På lördag blir det kväll med flickorna, tyvärr åker Emma bort så det får bli vi andra tre bara. Men det ska nog gå bra ändå! Istället får jag tillbringa kvällen med henne och "Music and Lyrics" som jag snart ska åka iväg och hämta av Alders som varit så snäll och brännt den till mig.

Gu! vad jag är lätt irritera nu för tiden har jag märkt. Det går inte en dag utan att jag blir riktigt irriterad minst 1 gång, vet inte riktigt varför det har blivit så. Jag är van att få det jag vill (tolka det inte fel), sen när det inte blir riktigt som jag tänkt mig då är det inge bra. Då är det inte kul längre! Eller så är det bara en period, det går nog över =) Hoppas jag, haha.

Men nu måste jag börja göra iordning maten så det bara är för mamma att göra det sista när hon kommer sen.
Ha det så underbart allihopa
Erika <3

RSS 2.0